Hans Brus | JHB Group

Het verhaal van de JHB Group

JHB staat voor Johannes Henricus Brus, de oprichter van de groep. Al zegt Hans veel liever Jeroen, Hans en Beau. Want met die uitleg staat familieman Hans letterlijk tussen zijn zoon en dochter in.

Hans is een self-made ondernemer, geboren en getogen in het Brabantse Schijndel. In 1987 richtte hij telecombedrijf Datelnet op, dat uitgroeide tot een bedrijf met 3.000 medewerkers. In 2001 verkocht hij Datelnet, om een jaar later de investeringsmaatschappij Brinvest op te richten.

In de jaren daarna kwamen er verschillende BV’s bij, die Hans in 2011 officieel verenigde onder de nieuwe naam: JHB Group.

Hans laat zich bijstaan door een professioneel team van adviseurs zodat de continuïteit te allen tijde gewaarborgd is.

Werken aan het welzijn van de mens

Hans is een realistische idealist, die gelooft dat je zelf iets kunt doen aan een betere wereld. Alle organisaties binnen de JHB Group werken daarom vanuit één missie:

Wij willen een positieve bijdrage leveren aan het woon-, werk- en leefklimaat van de mens. Daarbij zijn wij ons bewust van de effecten van het ondernemen op mens en omgeving.

Het verhaal op papier

Hans geniet van zijn 2 kinderen en 2 kleinkinderen. En van de rust en inspiratie die hij in het zonnige Marbella vindt: zijn tweede thuis, naast zijn geliefde Schijndel.

Hij blijft zijn toekomstvisie op verschillende manieren delen. In juni 2022 verscheen zijn biografie, waarin hij zijn visie, leermomenten en ervaringen deelt.

Marcel Brus Fonds: steunt AATD-onderzoek

Marcel Brus, de zoon van JHB- oprichter Hans, overleed op 7-jarige leeftijd aan de zeldzame (long)ziekte Alpha-1 Antitrypsine deficiëntie (AATD). Dit grote verlies heeft ons gestimuleerd om de wetenschap te helpen.

Samenwerking met het LUMC in Leiden

Het Marcel Brus Fonds draagt financieel bij aan onderzoek naar AATD. Eén van de belangrijkste doelstellingen: deze ziekte bij baby’s zo snel mogelijk te detecteren. Bijvoorbeeld in het bloed.

Het fonds steunt onder meer een onderzoeksteam in het Leidse LUMC. Zij proberen een wetenschappelijke versnelling in het AATD-onderzoek te realiseren. Wij voelen ons nauw verbonden met de artsen, die ons regelmatig op de hoogte houden. En met de patiënten en hun families.